Robotik ve Kodlama

Akıllı cihazlar hayatımızın her alanında var. Kas gücü gerektiren, rutinleri çok iyi belirlenmiş işlerin bilgisayarlı makineler tarafından yapılıyor olması, öğrencilerin algoritmik düşünme becerisine sahip olmalarını zorunlu kılıyor. Kodlama öğrenen öğrenciler, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği komutları verebilir ve cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir.

Bu sebeple Liv Koleji kodlama eğitimi ile dünyada dijital dünyanın işleyişini anlayan, teknolojik gelişmelere yön verecek uygulamalar ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirmek hedeflenir.

Robotik ve kodlama eğitimi ile öğrenciler dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme, problem çözme, algoritmik düşünme becerileri kazanırlar.