Uygulamalı Dersler

GÖRSEL SANATLAR

Görsel Sanatlar dersi öğrencilerin sanat bilinci ve farkındalığı kazanmalarını, sanatın tarihine de felsefesine hakim olmalarını, eserleri analiz edip yorum yapabilmelerini, estetik ve entelektüel bakış açısı kazanmalarını sağlar.

Öğrencilerimiz, profesyonel atölyelerde görsel sanatların tüm alanlarında çalışarak yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfeder. Bu doğrultuda Liv Koleji olarak öğrencilerimizden meslekleri ne olursa olsun, sanattan anlayan estetik değerlere sahip, sanata sahip çıkan, sanat bilinci gelişmiş bireyler olmalarını bekliyoruz.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR UYGULAMALARI

İlkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri LivADEP programında değerlendirilir. Beden eğitimi ve spor öğretmenlerimizin gözlem ve değerlendirmeleri ile PDR bölümünün ortak çalışmaları sonucunda öğrencilerin yetenek ve ilgi alanları tespit edilir. Öğrenci ve aile ile ortak yürütülen bu çalışmalar sonucunda öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun görülen “Oyun ile Koordinasyon Gelişimi” çalışmalarına başlanır.

Bu çalışmalar ile öğrencilerin vücudunu tanıyan, bireysel gelişim yeterliliği yüksek, toplumsal iletişimi kuvvetli, sporu seven ve hayatının içine katan bireyler olarak yetişmeleri hedeflenir.

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri “Beden Eğitimi ve Oyun” dersine ait kazanımları elde ederken kulüp çalışmaları ile de ilgi duydukları branşa ait eğitimlerine ayrıntılı olarak devam ederler. Böylelikle öğrencilerin bireysel gelişimi, spora olan ilgisinin artması, spor disiplinine sahip olmaları ve yeteneklerine uygun olarak gelişimleri devam eder.

Tüm öğrencilerin antropometrik ölçümleri ve fiziksel uygunluk testleri düzenli olarak yapılarak gelişimleri takip edilir. Temel spor eğitimini tamamlamış olan Liv Koleji öğrencileri, 5. sınıftan itibaren basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi ve atletizm alanlarından birini seçerek eğitimlerine devam ederler.

MÜZİK

Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemden yola çıkarak öğrencilerin tüm dünya müziklerini tanımaları, ritim duygusu geliştirmeleri, en az bir enstrümanı çalmaları ve müziğin insan ve toplum hayatındaki önemini fark etmeleri hedeflenir.

Temel müzik eğitimini tamamlamış olan Liv Koleji öğrencileri, 4. sınıftan itibaren keman, çello, yan flüt ve gitar enstrümanlarından birini seçerek eğitimlerine devam ederler.

Ritim duygusu gelişmiş, enstrüman çalmanın öneminin farkındalığına sahip her bir öğrencimiz yeteneğine uygun enstrümanlara yönelir ve bu alanda uzmanlaşır.