Kurucu Mesajı

"25 yıl önce üniversite eğitimimin hemen ardından sağlık sektörüne girişimci olarak adım attığımda sektöre yeni bir bakış açısı getirmeyi, Türkiye’nin bu alanda önünü açacak, yeni bir vizyon katacak bir kurum oluşturmayı hayal ettim. Sektörde var olan geleneksel anlayışın değişmesi gerektiğine olan inancımın temelinde, ülkemizin sağlıkta dünyayı takip eden değil dünyanın takip ettiği bir niteliğe kavuşmasına olan inancım yer almaktaydı. Bu inançla durmadan çalışarak araştırmaya, geliştirmeye, yenilikçiliğe ve inovasyona yatırım yaparak bilimin ve bilimsel düşüncenin gücünden yararlanarak üretkenliğin önünü açarak dünyanın önde gelen sağlık kurumlarından biri olmayı başardık. Bugün ülkemiz sağlık alanında bilgi üretmekte, birikimi ve buluşlarıyla dünyaya örnek olmaktadır.

Ancak hayalim burada bitmedi. Sağlık sektöründe olduğu gibi ülkemin her alanda bu atılımı gerçekleştirmesi, hak ettiği ekonomik ve sosyal seviyeye ulaşması, dünyanın bugününde ve geleceğinde söz sahibi olan, güçlü, lider bir ülke olması için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğine inanıyorum. Bu yüce amaç doğrultusunda yapılması gereken en temel dönüşümün eğitim alanında olması gerektiğine olan inancımla 2015 yılında İstinye Üniversitesinin kurulmasına öncülük ettikten sonra, eğitimin temeline inerek erken çocukluktan liseye kadar eğitimin tüm alanlarında nitelikli ve öncü eğitim anlayışımızla ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak üzere Liv Kolejini kurduk. Eğitim kadromuzdan eğitim felsefemize, mimari yapımızdan eğitim sistemine kadar her ayrıntının evrensel bilimsel doğrular üzerine ama en önemlisi ülke sevgisiyle inşa edildiği Liv Koleji bilgi, beceri, kültür ve liderlikleriyle ülkemizi geleceğe başarıyla taşıyacak nesiller yetiştirmek üzere yola çıktı. Misyonumuz öğrencilerimizi; özgüveni yüksek, bilimsel düşünmenin ve bilginin değerini bilen, kendisini geliştirme yol ve yöntemlerini özümsemiş, eleştirel düşünen, yaratıcılığı ile fark yaratmak için çalışan ve dünyaya değer katmak için sorumluluk alan bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Bu yolda azim ve inançla ilerleyecek; en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini ülkemizin geleceğinden ayrı tutmadan eğitimci, veli, öğrenci hep birlikte yürüyeceğiz. Nitelikli eğitimle, yeteneklerini keşfederek ve onları geliştirerek yetiştirdiğimiz her bir çocuğumuz, ülkemizin ve dünyanın daha iyi bir yer olması için atılmış en güçlü temeldir. Geleceğimizin sağlam temelini ancak ve ancak nitelikli bir eğitimle atabiliriz.

Liv Koleji bu sorumlulukla eğitim dünyamızda yol almaya başlamıştır; bilim, inanç ve sevgiyle yol almaya devam edecektir."

Dr. Muharrem Usta

İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı